Om showen

Följ med på en tidsresa genom Anita & Gunnars liv i en musikteater. En föreställning med hits som gjorde dessa två till Sveriges största stjärnor. Detta blir en musikkväll att minnas. Föreställningens längd: 2 h 10 minuter inklusive paus.

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960.
Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret.

Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt blivit vad de hade hoppats.
Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit – Nu tändas åter ljusen i min lilla stad – sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989.
Anita slog igenom 1957 med När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, och blev på köpet genast skandalomsusad. Och skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit, Sånt är livet, är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.
Musikföreställningen ”Anita & Gunnar” beskriver ett fiktivt möte dem emellan i ”efterlivet” där dom sjunger en rad av sina största hits och har en dialog om respektive karriärer och om livet och kärleken.

Medverkande i Anita & Gunnar:

Maria Knutsson – sångsolist
Pär Sjölander – sångsolist
Jonna Tollstedt – körsång
Pia Ehrenstråle – körsång, slagverk
Martin Blad – gitarr
Stefan Brundin Persson – dragspel, gitarr, synt
Lars Johansson – piano
Billy Heil – kontrabas, tuba
Jan-Erik Johansson – trummor
Matthias Törngren – ljudtekniker
Mikael Nordström – filmfotograf, stillbildsfotograf

Föreställningen ANITA & GUNNAR produceras av
Billy Heil Management

Ovanvägen 3
SE-266 54 Vejbystrand
www.billyheil.se


Medproducent:
Nöjespartner Sweden AB
Box 183
601 03 Norrköping
www.nojespartner.se

Scenkläder

Stenströms Herr & Damekipering